پروانه یا گل؟کدام اول وجود داشت
مشاوره،اجراء و نظارت -----ISSR,SSQR,ISO9001,IATF16949
پروانه یا گل؟کدام اول وجود داشت
تاریخ : جمعه 13 فروردين 1395
نویسنده : RmZiRn
دانستنی ها؛
پروانه یا گل؟کدام اول وجود داشت
کشف گونه جدیدی از پروانه‌ها نشان می‌دهد که این موجودات 40 میلیون سال قدیمی‌تر هستند.
پروانه پروانه یا گل؟کدام اول وجود داشت
به این مطلب امتیاز دهید
0% 0%

به گزارش سرویس علمی جام نیـوز به نقل از آفتاب،  توربال‌ها (بال توری‌سانان) حشرات رایجی در باغ‌های انگلستان محسوب می‌شوند. می‌توان آنها را از طریق چهار بال شفاف‌شان تشخیص داد که داراری شبکه توری مانند از رگه‌هاست. این گروه از حشرات سابقه فسیلی ارزشمند و طولانی دارند که به دوره پرمین، 250 میلیون سال پیش، بازمی‌گردد.

 

اکثر افراد به لطف «ژوراسیک پارک» با ایده گیر افتادن حشرات در کهربا آشنا هستند و این گونه فسیل‌ها اغلب بسیار دیدنی و جالب توجه‌اند اما بسیاری دیگر از فسیل حشرات به حالت‌های متعارف‌تر و با زرق و برق کمتر حفظ شده‌اند: فسیل‌های فشرده‌ای که بین لایه‌هایی از سنگ رسوبی دانه ریز قرار گرفته‌اند.

 

توربال‌های کلیگرامیتید «Kalligrammatid» یک گروه منقرض شده هستند که فسیل‌هایشان، از ژوراسیک میانی (تقریبا 160 میلیون سال پیش) تا اوایل کرتاسه ( تقریبا 120 میلیون سال پیش)، انحصارا به روش گفته شده به جا مانده است و در سراسر جهان نیز یافت شده است.

 

توربال کلیگرامیتید موجود جالبی است چرا که این موجودات مثال کلاسیکی از تکامل همگرا هستند. آنها شباهت نزدیکی به پروانه‌سانان (Lepidoptera) دارند که تا 65 میلیون سال پیش هیچ‌گونه رکورد فسیلی از آنها به ثبت نرسیده است.

 

مطالعات مولکولی نشان می‌دهد، پروانه‌ها دارای خاستگاه نزدیکتری، تقریبا 80 میلیون سال پیش، هستند اما این امر هنوز هم حاکی از یک فاصله 40 میلیون ساله بین دو گروه از حشرات است. در طی یک مطالعه جدید توسط کنراد لاباندیرا و همکارانش مشخص شد که همگرایی موجود بین توربال کلیگرامیتید و پروانه‌های مدرن فراتر از یک شباهت سطحی است.

 

جزئیات لکه‌های بال توربال کلیگرامیتید، رنگیزگی آنها، پولک‌های بال آنها و فرگشت آنها از یک خرطومه بلند به منظور مکیدن نکتار همگی نمونه‌هایی از شباهت آنها به پروانه سانان مدرن است. هر دو نوع حشره، با وجود تغییرات عظیم به وجود آمده در گروه گیاهانی که در دوره مزوزوئیک زیستگاه و غذای آنها را فراهم می‌کردند، به روش مشابهی زندگی می‌کنند.

 

امروزه گیاهان گلدار یا نهاندانه‌ها غالب‌ترین گیاهان موجود در سطح زمین هستند. آنها اکثریت قریب به اتفاق غذاهای مبتنی بر گیاه مصرفی ما را تامین می‌کنند. کشاورزان، دانشمندان و سیاست‌گذاران همگی درباره چگونگی گرده‌افشانی این درختان و سلامت جمعیت حشرات گرده‌افشان کلیدی به خصوص زنبور عسل ابراز نگرانی کرده‌اند.

 

 

آینده گرده‌افشانی حشراتی گیاهان نهاندانه و گرده افشان‌های آنها به طور جدایی ناپذیری بهم مرتبط است چراکه آنها به همراه یکدیگر در حلقه بازخوردی تکاملی متراکمی، مثالی از هم تکاملی، تکامل یافته‌اند.

 

پروانه‌ها در کنار گیاهان نهاندانه (هنگامی که به 350 هزار گونه متنوع گیاه گلدار که امروزه می‌بینیم، تبدیل شدند) تکامل یافتند اما فسیل‌های خالی از ابهام نهاندانگان (گرده و اندام‌های کامل) تنها از 130 میلیون سال پیش به بعد شناخته شدند، که برای هم تکاملی با توربال کلیگرامیتید بسیار دیر است.

 

بنابراین توربال کلیگرامیتید با چه گیاهانی هم تکامل شد؟ اگر به تصاویر کتاب دایناسورهای کودکان نگاهی بندازید، زیاد طول نمی‌کشد که متوجه گیاهی در پس زمینه شوید که شبیه آناناسی بزرگ، خپل و پوشیده شده در گل است. اینها «بنه تیت» هستند، گروهی از گیاهان دانه‌داری که شباهت ظاهری زیادی به سرخس‌ها (گروهی دیگر از گیاهان باستانی اما نجات یافته از سرده گیاهان دانه‌دار) دارند. هرچند این گیاهان نسبت به سرخس‌ها ساختار نوزایشی بسیار متفاوتی دارند. همچنین ساختار و پیچیدگی این گیاه توسط محققان بسیاری به عنوان «گل مانند» توصیف شده است.

 

در طول قرن گذشته، رابطه میان نهاندانگان، بنه‌تیت‌ها و دیگر گیاهان دانه‌دار مانند گنتوم تباران (گونه‌هایی شامل افدرا) به شدت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. روش‌های مبتنی بر توالی مولکولی تنها قادر به شفاف‌سازی شجره‌نامه آنهاست، و از آنجایی که بنه‌تیت‌ها از 65 میلیون سال پیش منقرض شده‌اند و تا کنون DNA به این قدمت بازیابی نشده است، روش مفیدی نیست. روابط میان نهاندانگان اولیه و بنه‌تیت‌ها هر چه که باشد، از نظر زیست بوم‌شناسی، بنه‌تیت‌ها مظنونان احتمالی در هر گونه مشارکتی بین اندام‌های گل مانند و حشرات گرده افشان هستند.

 

 

ارتباط نزدیک بین بنه‌تیت‌ها و سوسک‌های سوراخ ساز به «سیکادئوئید»، نوعی بنه‌تیت که به نظر می‌رسد گرده زایشی گل‌ها در سراسر چرخه زندگی گیاه در تنه داخلی آن ریشه می‌دواند، توصیف شده است. در نتیجه، آیا وجود سوسک‌های گرده خوار تونل زن برای گرده افشانی ضروری است؟

لاباندیرا و همکارانش اعلام کردند که اندام دهانی مکش دار پیچیده برخی از توربال‌های کلیگرامیتید دقیقا مشابه گروه دیگری از بنه‌تیت‌ها تکامل یافته است.

 

ظاهرا اعضای خانواده «ویلیامزونیاسا» اندام‌های گل مانند خود را روی ساقه‌هایشان، به جای قرار دادن آنها در تنه داخلی‌شان، حمل می‌کنند، اندام دهانی دراز و قوی برخی از کلیگرامیتیدها برای کاوش سیال شهد مانند در اندام‌های ماده گل مانند این گیاهان مناسب خواهد بود. این تفسیر از فسیل ثبت شده نشان می‌دهد که هم‌تکاملی حیوانی-گیاهی می‌تواند نتایج بسیار مشابهی از تعاملات زیست محیطی دربرداشته باشد؛ حتی وقتی که گروه‌های گیاهی و حیوانی درگیر تنها خویشاوندان دور هم هستند و میلیون‌ها سال پیش از هم جدا شده باشند.

 

به گزارش آنا به نقل از گاردین،هم‌تکاملی همراه با برهمبستگی متقابل است و پایانی تلخ دارد. پراکندگی ناگهانی نهاندانگان در طی دوره کرتاسه با کاهش شدید گروه گیاهان دانه‌دار غالب، شامل بنه‌تیت‌ها، تطابق داشت. همچنین اثری از توربال‌های کلیگرامیتید در فسیل‌های دوره کرتاسه میانی وجود ندارد. باید به خوبی مواظب دوستان حشره گرده‌افشان مدرن خود باشیم.

 

2009

 




|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
موضوعات مرتبط: , گردشگری ایران وجهان , دانستنی ها , محیط زیست , ,
برچسب‌ها: مجله ی تصویری , محیط زیست , پروانه یا گل؟کدام اول وجود داشت ,
مطالب مرتبط با این پست
» سیستم نوبت دهی اینترنتی کلینیک شیخ الریس تبریز
» in Japan
» دلیل بسیار جالب اختراع شطرنج!
» عکس های زیبا از طبیعت ژاپن
» تصاویر زیبا از ایران، طبیعت اسالم
» اینفوگرافیک : طالع بینی شکل پاهای شما
» فواید آب سرد برای پوست
» درختی که ۴۰ نوع میوه‌ می‌دهد+ تصویر
» نگاهی به یک شایعه در خصوص کوه پردیس جم+ عکس
» دشت شقایق ییلاق کرمون اسالم +تصاویر
» بهشت سوباتان+تصاویر-1
» بهشت سوباتان+تصاویر-2
» بهشت سوباتان+تصاویر-3
» تصاویر زیبا از پارک ۷ هکتاری چمارسرا رشت
» تصاویر/ زیبایی های طبیعت گیلان
» درس هایی که تا پیش از 20 سالگی باید یاد می گرفتید
» سواحل شهر پوستیانو در جنوب کشور ایتالیا
» عکس روستاهای کلوسه، وستگان و کاهگان شهرستان فریدونشهر
» نقش رنگین کمان در آسمان ابری فریدونشهر
» تصاویر طبیعت بهاری فریدونشهر
» از اشک گل لاله واژگون برای سیاوش تا مظلومیت آن
» Showa Memorial Park-1
» خواص و فواید جادویی برخی از انواع تخمه ها
» بهترین دوربین های ۲۰۱۴
» برنامه های ضروری ویندوز (۱)
» برنامه های ضروری ویندوز (۲)
» برنامه های ضروری ویندوز (۳)
» برنامه های ضروری ویندوز (۴)
» برنامه های ضروری ویندوز (۵)
» برنامه های ضروری ویندوز (6)
» چگونه گالری تصاویر بسازیم؟
» نکاتی برای عکاسی بهتر
» آموزش اشتراک گذاری در یک شبکه2
» آموزش اشتراک گذاری در یک شبکه
» کاخی که 7 شاه ایرانی را در خود جای داده است
» چگونه از "فلش مموری" خود مراقبت کنیم؟
» وقتی حیوانات هم گُر می‌گیرند
» با عکس‌هایتان جادو کنید!
» دانلود نرم افزار مشاهده وضعیت آب و هوایی دنیا Earth Alerts 2014.1.174
» مازندران، دروازه بهشت
» زیبایی‌های ایران: هتل صخره‌ای کندوان
» آلبوم تصویری: جنگل دو هزار و سه هزار
» 15 نشانه سرطان که آقایان نادیده می گیرند
» نشاط با دارچین
» ۵ تا علامت که نشون میده وقتشه کارتون رو عوض کنید
» برندگان مسابقه بین المللی عکاسی حیات وحش
» خلاقیت شگفت انگیز یک هنرمند «چشم انداز صحرا»
» نقاشی سه بعدی، در بستر ساحل
» عکس‌های بارانی
» مناظر دیدنی! (عکس)

آخرین مطالب

/
بسم الله الرحمن الرحیم، وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ وَمَا هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ لِّلْعَالَمِينَ ♥♥♥♥♥ اللّهـُمَّ صَـلِّ عَلے مُحَـمَّد ﷺ وَ آلِـ مُحَـمَّد ﷺ وَ عَجِّـلْ فـَرَجَـهُم ♥♥♥♥♥ به نام خدایی که ماهی کوچک قرمز را محتاج دریای بی کران آبی کرد... ♥♥♥♥♥ رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا (80/اسراء) پروردگارا ! مرا در هر کاری به درستی وارد کن و به درستی خارج ساز واز جانب خود برایم حجتی یاری بخش پدید آور ! ♥♥♥♥♥ اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً و َناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً ♥♥♥♥♥ اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَ لاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَ الأَرْضَ وَ لاَ یَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ *(۲۵۵)* لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ یُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَیَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ *(۲۵۶)* اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ *(۲۵۷)*..... صدق الله العّلی العّظیم ♥♥♥♥♥ اللَّهُمَّ صَلِّ علی ، علی بْنِ موسي الرِّضَا مرتضي الامام التَّقِيَّ النَّقِيَّ وَ حُجَّتِكَ علی مِنْ فَوْقِ الارض وَ مَنْ تَحْتِ الثري الصِّدِّيقُ الشَّهِيدُ صلاه كَثِيرُهُ تامه زاكيه متواصله متواتره مترادفه كَأَفْضَلِ ماصليت عَلَيَّ أَحَدُ مِنْ اوليائک... پرودگارا، ‌ بر علي بن موسي الرضاي برگزيده ،‌ درود و رحمت فرست . آن پيشواي پارسا و منزه و حجت تو بر هر كه روي زمين و زير خاك است. بر آن صديق شهيد درود و رحمت فراوان فرست، ‌درودي كامل و بالنده و از پي هم و پياپي و پي در پي، ‌همچون برترين و درود و رحمتي كه بر هريك از اوليائت فرستادي. ♥♥♥♥♥ خیالت راحت ! من همان منم ؛ هنوز هم در این شب های بی خواب و بی خاطره، میان این کوچه های تاریک پرسه می زنم اما به هیچ ستاره ی دیگری سلام نخواهم کرد.. ♥♥♥♥♥ سکوتم را نکن باور..... من آن آرامش سنگین پیش از مرگ توفانم..... من آن خرمن ..... من آن انبار باروتم...... که با آواز یک کبریت آتش می شوم یکسر.... ♥♥♥♥♥ 09141050409